2013.09.28. 10:27
Lassulj le! - A Slow Food mozgalom
Azt, hogy hogy nézel ki, mennyire vagy túlsúlyos vagy éppen túl sovány, 70%-ban a táplálkozás, 30%-ban a mozgás határozza meg. Edzhetsz minden nap, ha mellette péksüti a reggeli, mekis hamburger az ebéd és lángos a vacsora, sosem fogsz eredményeket elérni!
A Slow Food mozgalmat 1986-ban hozta létre egy olasz fickó, Carlo Petrini, és azóta 160 országban terjedt el. Lényege, hogy fogyasszunk helyi, szezonális termékeket, és szemben a McDonald's gyorsételeivel, ezeket lassan, az ízeket élvezve fogyasszuk el.
De neked milyen konkrét hasznod származik ebből?
1. Az agyadnak legalább 20 perc szükséges ahhoz, hogy a jóllakottságot érezze, tehát ha lassan eszel, az agyad kevesebb étel után kiteszi a STOP-táblát, vagyis kisebb mennyiségtől jóllaksz.
2. A helyi termelők szezonális zöldségei, gyümölcsei megadják szervezetednek a szükséges tápanyagot, amivel a betegségekkel szemben is könnyebben veszed fel a harcot.
3. A feldolgozott, mesterséges anyagokkal teli ételekkel szemben a szervezeted könnyebben értelmezi a friss zöldséget, gyümölcsöt, így nem raktározza azt.
Budapesten a vásárcsarnok jó hely lehet az ilyen zöldségek, gyümölcsök, húsok beszerzésére, de bármelyik városban jó választás a piacon a bio-néniktől, bio-bácsiktól vásárolni.
P.
A kép forrása: hazipatika.com
Szólj hozzá!
Címkék: táplálkozás mozgás bioételek Slow Food
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.