fitspiration 2013.10.13. 14:00

Bikram jóga

A Bikram jóga 26 gyakorlat egymásra épülő sorozata, melyet bárki, bármilyen életkorban elkezdhet. Az ászanákat Bikram Choudhury választotta ki és állította sorrendbe úgy, hogy az adott testhelyzet - a jótékony hatásai mellett - felkészítse a szervezetet, előnyújtsa az izmokat és a szalagokat a következő gyakorlatra.

Minden óra 90 perces és 38-40°C-ra felfűtött teremben végzendő. Ennél a hőmérsékletnél az izmok, szalagok lazábbak, könnyebben nyújthatók, így a sérülésveszély kockázata lényegesen lecsökken. A meleg hatására az izzadás fokozottabb, így a méreganyagok kiválasztása jóval hatékonyabb.

Amikor először elmentem erre az órára, ötletem se volt mire számítsak. A gyakorlatok során csak magadra figyelsz, másra nem is nagyon tudsz, olyan koncentrációt igényel. Szinte az összes izmodat használnod kell az óra során. Hihetetlen jó érzés tölt el utána, feltöltődsz energiával és érzed, hogy ez jót tett a testednek. Első alkalommal párszor leültem a meleg miatt, ami szokatlan volt, de másodjára már simán végig tudtam csinálni az órát. Szóval nem szabad rögtön feladni :) Az a jó benne, hogy kezdőként is be tudsz csatlakozni és nem fogod magad kívülállónak érezni. 

Amit első alkalommal fontos tudni:

  • Vigyél magaddal papucsot, mert mezítláb vagy a teremben és így papucsban tudsz majd közlekedni az öltöző, mosdó és a terem között.
  • Vigyél magaddal két törölközőt, mert utána biztosan le akarsz majd zuhanyozni, hiszen tetőtől talpig izzadt leszel. Ha munkából, suliból mész és nincs akkora táskád amiben elférne két törölköző. Tudsz bérelni 200 Ft-ért.
  • Jóga matracot első alkalommal biztosít neked a terem, utána ezt is tudsz bérelni 200 Ft-ért.
  • Kezdő bérletet tudsz vásárolni 2500 Ft-ért. Ezt korlátlan használhatod 10 napig. A bátrabbak akár minden nap is mehetnek :)
  • A ruhát is fontold meg, hiszen tényleg nagyon meleg lesz a teremben. Én egy rövid sportban és egy sportmelltartóban érzem a legjobban magam. Maximum egy vékony topot érdemes felvenni. A lehető leglengébben öltözz fel.
  • Az óra előtt 3-4 órával ne egyél!
  • Vizet is vigyél magaddal, de ezt is tudsz venni 200 Ft-ért a helyszínen. 
  • Az órák pontosan kezdődnek, így érj oda időben. Első alkalommal 20 perccel óra előtt érkezz a helyszínre, hogy megismerkedhess mindenre.

Remélem meghoztam hozzá a kedvet és kipróbáljátok a bikram jógát. Ezt Budapesten Újpesten, az Astoriánál, a Szél Kálmán téren és Budán a Bartók Béla út és a Tétényi út találkozásánál tudjátok kipróbálni. 

kép forrása: divany.hu

A.

A bejegyzés trackback címe:

https://fitspiration.blog.hu/api/trackback/id/tr605565212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása